Hästen är ett djur, och det måste man alltid tänka på när man ska spela på dem. Oavsett hur bra en häst har sprungit i tidigare lopp kan det hända saker som gör att det aktuella loppet inte går fullt lika bra. I dag kan man troligen nämna spel på hästar som en av de allra vanligaste formerna av betting och spelformen finns i flera länder. Det är enkelt att lära sig spela, och även de som inte gillar sport i den bemärkelsen kan då och då lägga in en slant för att få chans att vinna flera miljoner.

Många använder dessutom trav och spel på hästar som ett sätta att umgås. Man kan antingen samlas och spela tillsammans, eller rent av besöka en travbana och se loppen live med familjen eller kompisarna. När man spelar på hästar finns det också flera grenar man kan betta på. Några av dem är trav, galopp och hästhoppning.

Ofta billigt att spela

Många spelare lockas att spela på hästar eftersom tävlingsformen är relativt billig att spela på. Ofta betalar man per rad, alltså per satsad häst och priset är några ören per rad. Detta betyder att man kan satsa på en häst i varje lopp och bara betala ett par kronor. I många fall krävs det att man ser till att få alla rätt för att vinna de största pengarna.

När man väljer att spela på hästar kan det vara bra att skaffa sig lite kunskaper om de hästar som ska vara med i loppen innan man börjar spela. Många spelar bara på odds och även om man får alla rätt blir vinstsumman inte så hög om man bara spelat på låga odds. Många gånger har spelare som har lite mer kunskaper om hästarna möjlighet att satsa på de hästar som har lite högre odds och om dessa vinner kan vinstsumman bli ganska hög. Ju fler otippade hästar som vinner, desto högre blir generellt sett summan som vinns. Även om det är billigt att spela kan det dock vara en mycket bra idé att sätta upp en spelbudget så att man inte spelar för mer pengar än man har råd att förlora. Även om man spelar på säkra hästar finns det alltid en viss risk att något händer så att hästen stryks, eller så kanske den inte springer bra av någon anledning.

Bra saker att hålla koll på

När man ska spela på hästar finns det en hel del som kan vara bra att tänka på. För det första kan det vara bra att titta lite extra på vilken bana hästen ska springa på. Underlaget är ofta något som hästen kan ha stora problem med och om den inte trivs kan den lätt börja galoppera.

Det kan också vara bra att titta på hästarnas tidigare tider på lopp med samma längd, samt på vilken utrustning hästen är van vid. Ju fler förändringar som görs, desto större risk är det för att hästen kommer att börja galoppera eller helt enkelt springa sämre.