Spela online på olika sporter är det många som ägnar sig åt. Detta är en sysselsättning som är vanlig i Sverige, bland många invånare. Då det är så populärt har spelsidor växt sig större och de har också blivit fler. När populariteten ökar kan fler möjligheter också ges, och när det gäller spelen har dessa börjat erbjudas i många olika varianter.

Olika former av betting

Sporter finns det många av och det som det går att spela på brukar vara de större och mer välkända sporterna. Detta för att det ska ges möjlighet för bolagen att sätta ett rimligt odds på spelet. På bolagens sidor är det möjligt att spela från mobiltelefonen, något som är till fördel för att kunna spela var man än befinner sig någonstans.

För varje sport finns det ofta olika spel. Det kan vara raka vinster, hur många mål ett lag gör, hur många hörnor det blir etc. Det är dessa spel som utökas hela tiden, och det ges många fler alternativ. För de som spelar sport online är detta uppskattat, för att kunna ha ett brett utbud av valmöjligheter.

Live betting

Något som inte har funnits alltför länge är live betting. Precis som ordet lyder så sker detta live, i realtid. Många bolag erbjuder detta, men inte alla. Det går också att spela detta på olika sporter, men det är ett mer begränsat utbud än vanlig sport betting.

Hur går live betting till?

För att spela live är det viktigt att ha en bra uppkoppling. Om du följer en match på TV till exempel, kan du spela på detta live. De människor som är duktiga på sport, och kan se var matcher kan leda, har en fördel på live betting. Under matchens gång kan olika spel läggas. Det kan till exempel vara spel som:

1X2
Hur många mål det blir i matchen
Vilket lag som gör nästa mål
Vem som vinner nästa set
Vem som vinner nästa game
Hur hinna lägga ett spel?

En vanlig fråga när det kommer till live betting är hur man ska hinna lägga ett spel? Ofta kan det vara snabba puckar som gäller. Bolagen kan vara snabba att stänga ett spel, om det ser ut att luta åt ett visst resultat. När man får en känsla för ett spel, brukar det rekommenderas att spela. När bolaget tar bort spelet, då släcks alternativen ner i liven.

För att bolagen ska ha en viss marginal, brukar varje lagt spel laddas under ett visst antal sekunder. Detta blir en säkerhet för bolaget, för att vara säkra på att inget har hunnit ske i matchen när spelet är lagt. Med den marginalen kan bolagen vara säkra på att spelet ännu inte är avslutat, när det har lagts. Flera bolag har sju sekunders marginal.

Vilka spel finns på live betting?

De allra största matcherna brukar finnas med på live betting, hos de som erbjuder detta. Spelbolagen har vanligtvis en medarbetare på plats på matchen, för att hela tiden kunna se vad som sker. Mindre matcher är inte lika vanliga att kunna spela live på, men det kan finnas undantag naturligtvis.