Spela på Europatipset!

Spela på Europatipset!

Spela på Europatipset! – Har du någon gång funderat på att testa några nya spel förutom dina favoritspel, eller kanske rentav vill återupptag spelandet inom något visst område? För den sportintresserade finns redan en rad valmöjligheter, och i denna artikel så har vi valt att titta lite närmare på detta spel som benämns som Europatipset.

Detta spel som är lanserat av Svenska Spel är inte alls svårt att spela och det passar den som är intresserad av att följa den europeiska fotbollen på den absoluta toppnivån.

Vad är Europatipset?

Fotbollsintresserade kanske kommer ihåg det Italienska Stryktipset som lanserades redan år 1993 och detta spel är en fortsättning på det, med skillnaden att du nu kan spela på fler än bara italienska matcher.
 
Det förekommer matcher från andra ligor, sammanhang och landskamper från andra delar av världen också, men merparten av de matcher som man kan spela på är från de europeiska ligorna.

Spelregler samt upplägg

Spelets upplägg känns igen från bland annat Stryktipset då du ska tippa utgången på 13 matcher genom att välja att sätta en etta, kryss eller tvåa. 1 betyder att hemmalaget vinner, X för ett oavgjort resultat medan 2 innebär att bortalaget tar hem vinsten. Om inga speciella förutsättningar föreligger för en viss vecka så kan du spela på detta spel två tillfällen varje vecka. Dessa dagar är söndag och oftast tisdag, onsdag eller torsdag.
 
För att ta hem högsta vinsten så behöver du ha alla rätt, men det räcker med 10 rätt för att du ska kunna få ta del av utdelningen. Här tillämpas en vinstutdelningsmodell enligt följande modell. 65% av den totala omsättningen betalas ut i vinster. Sedan fördelas denna summa i sin tur olika beroende på hur många rätt du har.

Du behöver lämna in din spelkupong senast en minut innan matchen ska börja. Spelstopp brukar vanligtvis vara klockan 21:00 om det är en söndag, och på eftermiddagen om du väljer att spela i veckan. Det finns även möjlighet till jackpott samt olika bonusvinster beroende på olika förutsättningar som den specifika spelomgången har.

Spela med vänner

Svenska Spel har implementerat ett verktyg som heter Spela Tillsammans som gör det möjligt för dig att spela med dina vänner eller bekanta. Du har även då möjlighet att lämna in dyrare spelsystem på dina kuponger än om du hade spelat ensam. 

Strategier och råd

För den som vill gardera sig så finns det en rad olika system och strategier att testa. Du kan exempelvis välja att både halvgardera och helgardera dig för olika matcher. En halvgardering innebär att du kryssar i två av tre alternativ för en match, så oavsett vilket av alternativen som återspeglar matchens slutresultat så kommer du att få rätt.

Helgardering innebär att du kryssar för alla tre alternativ. Men dessa garderingar gör också att spelet kostar mer att lämna in. Det finns även flera andra spelsystem och strategier som du rekommenderas att läsa på om innan du börjar att spela.

Försök att alltid lämna in din spelkupong så tätt inpå som möjligt när första matchen startar. På så vis minimerar du risken för eventuella förändringar i laguppställning och andra faktorer som kan påverka hur du hade valt att lägga din spelkupong.

Du måste också försöka att hitta en rad som särskiljer sig från andra spelares rader. En kombination och balans av att ta det säkra före det osäkra samtidigt som du kanske kan se någonting som andra inte ser och ta en risk.

Ett exempel på detta är att förutspå ett lag som kan överraska i en viss match. Ett gott råd vid spel på fotbollsmatcher är att ta det lite försiktigt i början. Det finns även en insättningsgräns som bestämmer hur mycket pengar du kan sätta in under en viss tidsperiod. Vad väntar du på – börja lägga dina insatser du med!